Retete culinare

Reteta Chec cu crema de nuci

Chec cu crema de nuci este o reteta de prajitura simpla pentru care aveti nevoie de faina, zahar, nuci, cacao, coaja de portocala, ulei, oua

Reteta Chec cu crema de nuci
INGREDIENTE
  1. 4 oua
  2. 1 cana de faina
  3. 1 cana de zahar
  4. 4 linguri de ulei
  5. 1 mana de nuci
  6. Un praf de sare
  7. Esente
  8. Coaja de portocale si lamaie
  9. Un strop de zeama de lamaie
  10. Pentru crema:
  11. 1 mana de nuci
  12. 2 linguri pline de cacao
MOD DE PREPARARE

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Ultimul se adauga uleiul. Nucile trebuie date putin la cuptor dar aveti grija sa nu se arda, iar apoi indepartati coaja de deasupra Se tapeteaza o forma de chec si se pune din aluat pastrand un sfert din el. Deasupra punem o mana de nuci tocate si restul le oprim pentru crema. Aluatul oprit se amesteca cu cacao cernuta si nucile (o parte tocate marunt si o parte rasnite praf). Va rezulta o crema mai groasa care se pune deasupra aluatului, se trece cu furculita prin el si se da la cuptor pentru 40-50 de minute potrivind cuptorul la foc mic.


Gustul cremei este unul dulce amarui datorita pudrei de cacao, merge de minune la o cana de cafea cu lapte.


Ultimele retete