Retete culinare

Reteta Cheesecake la rece cu jeleu de ananas

retete dietetice

Reteta Cheesecake la rece cu jeleu de ananas
INGREDIENTE
  1. 200 gr biscuiti de ovaz
  2. 9 gr unt
  3. 600 gr branza de vaci cremoasa
  4. 100 gr zahar
  5. 3 linguri smantana
  6. 1 cutie ananas
  7. 1 plic gelatina
  8. 5 gr gelatina pentru jeleu
  9. 1 lingurita esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE

Totul e foarte rapid si simplu. Biscuitii se dau la robot cateva secunde, cat sa facem o faina, apoi se toarna untul topit, se mixeaza o data si se pune totul intr-o tava rotunda. Acum am folosit o tava 18 cm, insa de silicon, o alegere gresita ca m-am chinuit ceva sa scot cheesecake-ul din tava dar...alta tava mica nu aveam cu peretii detasabili:), asa ca voi sa folositi una adecvata, sa nu va chinuiti ca mine:))

Cu ajutotul unei linguri, presam biscuitii si dam la frigider.

Intre timp, se pregateste crema. Intr-un vas, se amesteca branza de vaci, smantana, zaharul si esenta. Se hidrateaza gelatina cu 100 ml suc de ananas din conserva binenteles :) dupa care se topeste pe baie de aburi. Se toarna dupa dizolvare peste crema de branza, se amesteca bine sa se incorporeze si se toarna peste biscuiti. Se dam la frigider pentru 2 ore.


Ultimele retete