Retete culinare

Reteta Chifle pufoase

Chifle pufoase sunt niste painici mici, care pot fi folosite si pentru sandvisuri, hamburgheri sau pentru pachetul pentru scoala / serviciu.

Reteta Chifle pufoase
INGREDIENTE
  1. 500 g faina
  2. 1 ou
  3. 2 linguri margarina
  4. 1 cub drojdie
  5. 1 lingurita sare
  6. 1/2 lingurita miere
  7. 3 linguri smantana
  8. apa calduta
  9. uns
  10. 1 galbenus
  11. 2 linguri lapte
MOD DE PREPARARE

Amestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia. Framantam adaugand treptat apa calduta(daca este nevoie). Impartim coca un 8 bucati pe care le-am asezat in tava(rotunda) si am acoperit, lasam la dospit cca 20 min.
Ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte, apoi dam la cuptor pana cand chiflele se rumenesc frumos.


Chiflele pufoase sunt ideale la micul dejun, unse cu unt si cu dulceata de la Bunatati din natura.


Ultimele retete