Retete culinare

Reteta Chiftele cu carne de curcan si dovleac

Ne plac foarte mult chiftelele, dar toata lumea stie ca aceasta carne e putin atoasa, cu un gust fad, in schimb e cea mai sanatoasa. Daca tot am avut un dovleac placintar, am "sustras"cateva felii (restul au mers la supa) si am amestecat cu carnea si restul ingredientelor. A fost succesul meu din bucatarie!

Reteta Chiftele cu carne de curcan si dovleac
INGREDIENTE
  1. 500 g carne tocata de curcan
  2. 3 felii de dovleac
  3. 1 capatana de usturoi
  4. 1 ceapa
  5. 1 cartof mare fiert
  6. 2 leg. marar
  7. 1 ceasca cu pesmet
  8. 3 oua
  9. 1 lingurita cimbru
  10. 1 lingura rasa cu sare
  11. piper dupa gust
  12. 1 cana cu faina
  13. ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE

Intr-un castron, se amesteca bine carnea, dovleacul curatat de coaja si ras fin, ceapa tocata marunt, cartoful fiert si pasat bine, usturoiul pisat, mararul taiat marunt, ouale batute, sare, piper, cimbru, pesmetul si se omogenizeaza totul foarte bine. Avand in vedere ca dovleacul contine apa, am pus pesmet pentru a absorbi lichidul care se lasa.

Cu o lingurita, se ia din compozitie, se trece prin faina, se aplatizeaza in palme chfteluta, dupa care se pune in tigaia cu ulei incins la prajit. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie si se servesc pe farfurie, alaturi de salata verde sau cu ce garnitura doreste fiecare.
Aceste chiftele vor iesi tot atat de bune si la cuptor, pe hartie de copt.


Ultimele retete