Retete culinare

Reteta Chiftele de linte cu usturoi

Chiftelele de linte pot fi servite in zilele de post. Acestea contin paine, ceapa, condimente, faina, usturoi, morcovi si verdeata.

Reteta Chiftele de linte cu usturoi
INGREDIENTE
  1. 250 gr linte
  2. 1 felie de paine
  3. 1 ceapa
  4. sare
  5. piper
  6. 1 lingura faina
  7. 2-3 linguri ulei
  8. 1 morcov
  9. usturoi
  10. 1 radacina patrunjel
  11. verdeata
MOD DE PREPARARE

Chiftele de linte cu usturoi se prepara astfel: se alege lintea, apoi se tine 2 ore in apa calduta, dupa care se pune la fiert in apa rece, cu 1 ceapa si zarzavatul, toate tocate marunt. Se adauga sarea, spre sfarsitul fierberii, apoi se scurge lintea, se trece prin masina de tocat si se amesteca cu o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa, ceapa si usturoi calite in ulei. Se adauga un piure obtinut din zarzavaturile pasate, sare, piper, verdeata si se framanta bine. Se formeaza chiftelute, care se dau prin faina, pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.


Chiftelele se servesc ca aperitiv.


Ultimele retete