Retete culinare

Reteta Chiftelute cu susan

Chiftelutele cu susan sunt delicioase pentru o gustare sau un aperitiv.Pentru aceasat reteta de chiftelute aveti nevoie de ceapa, usturoi, carne de pui, paine,oua,susan

Reteta Chiftelute cu susan
INGREDIENTE
  1. Pentru 20 de chiftelute cam cat o minge de ping-pong am folosit:
  2. 500 gr de carne de pui tocata
  3. 60 gr de paine (circa 4 felii de paine alba)
  4. jumatate de capatana de usturoi
  5. optional jumatate de ceapa mare sau o ceapa micuta
  6. o lingura de marar tocat
  7. 1 ou
  8. 100 gr de susan
  9. sare
  10. piper
  11. ulei
MOD DE PREPARARE

Feliile de paine se inmoaie pe rand, printr-o miscare scurta de cufundare, intr-un bol cu apa rece si se storc bine. Se pun intr-un castron peste carnea tocata si se paseaza totul cu mixerul vertical. Adaugi oul (crud), usturoiul taiat marunt, mararul, sarea, piperul si amesteci totul bine. Alaturi, intr-o farfurie pui imprastiat susanul. Cu mainile umezite iei din compozitie si modelezi bilute pe care apoi le tavalesti in susan.

Intr-o tigaie incingi ulei cat sa acopere cat mai mult din chiftelute. Cand uleiul e incins cufunzi incet chiftelutele si intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta, le tii la prajit cam 10 min. Inainte de a le servi pe un platou, pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Pofta buna!


Aceste chiftelute merg foarte bine cu un piure de spanac ori de urzici, langa un piure de cartofi sau un platou cu legume la tigaie.


Ultimele retete