Retete culinare

Reteta Chiftelute de curcan la cuptor

Pentru retete dietetice! Usoare, fara prajit, din carne de curcan, mancate cu placere dupa mese copioase!

Reteta Chiftelute de curcan la cuptor
INGREDIENTE
  1. 1 kg carne tocata de curcan
  2. 1 ceapa mica
  3. 7-8 catei de usturoi
  4. o mana de paine veche inmuiata in apa sau lapte
  5. 4 oua
  6. 1 legatura mare de marar verde
  7. 1 legatura mare de patrunjel verde
  8. sare
  9. piper
  10. un strop de ulei
MOD DE PREPARARE

Se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata fin, cu usturoiul curatat si zdrobit, cu mana de paine veche, inmuiata si stoarsa bine, cu verdeata tocata fin, cu ouale; se potriveste de sare si piper.
Se unge o tava ceramica cu un pic de ulei, se intinde si niveleaza compozitia de carne si se da la cuptor, cca. 25-30 minute, pana se rumeneste frumos. Se scoate tava si se bat deasupra compozitiei celelalte 2 oua si se mai da inca 5 minute la cuptor, sa se formeze o crusta. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie cu o forma circulara sau cu gura unui pahar sau cu un cutit sub forma patrata. Sunt delicioase si calde, dar si reci!
Pofta buna!


Ultimele retete