Retete culinare

Reteta Chiftelute de pui in aluat

Chiftelutele de pui in aluat sunt o modalitate foarte ingenioasa de a prepara niste cornuri sarate ce pot fi puse si la pachet.

Reteta Chiftelute de pui in aluat
INGREDIENTE
  1. ALUAT:
  2. 400 g faina
  3. 1/2 plic de drojdie uscata
  4. 3 linguri de ulei de masline
  5. sare
  6. 250 ml bere
  7. Chiftele:
  8. 500 g carne de pui tocata
  9. 2 oua
  10. 1 ceapa
  11. 3 catei de usturoi
  12. sare
  13. piper
  14. patrunjel uscat
  15. 2 linguri de gris
  16. Uns:
  17. 1 ou
MOD DE PREPARARE

Chiftelele le pregatim prima data. Amestecam carnea cu ceapa tocata si scursa, usturoiul pisat si restul de ingrediente, amestecam si cu mainele umede formam chiftelutele.
Aluatul: amestecam faina cu drojdia si sarea, adaugam si restul de ingrediente si framantam cca 5 min pana obtinem un aluat nelipicios
Impartim coca in parti egale cate chiftelute avem. Fiecare bucata o intindem putin cu sucitorul, punem in mijloc cate 1 chifteluta, strangem marginile bine si aplatizam usor. Asezam in tava unsa cu unt cu partea in care am strans aluatul in jos.
Acoperim si lasam cca 15 minute la loc cald, dupa care le ungem cu oul batut si dam la cuptor cca 40 minute.


Chiftelutele de pui in aluat se servesc cu un sos iutel la alegere.


Ultimele retete