Retete culinare

Reteta Ciorba cu praz

O ciorba cu praz este excelenta pentru zilele reci de toamna si iarna si ne incalzeste nu numai organismul, ci si sufletul.

Reteta Ciorba cu praz
INGREDIENTE
  1. 1
  2. 5 l de supă de oase sau 1
  3. 5 l apă
  4. 600 gr praz
  5. 100 gr ceapă
  6. 50 gr ţelină rădăcină
  7. 100 gr morcovi ­
  8. 50 gr ardei gras ­
  9. 50 ml ulei
  10. 50 g orez
  11. 50 gr pastă de tomate ­
  12. 1 l borş ­
  13. 1 legătură leuştean verde ­
  14. sare după gust
MOD DE PREPARARE

Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ceapa, ţelina rădăcină şi morcovii, se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Leuşteanul verde se spală şi se taie mărunt. Orezul se alege de impurităţi şi se spală.




Morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ceapa se înăbuşe în ulei apoi se adaugă supa de oase (sau apa). Se pune orezul şi se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte se adaugã borşul fiert şi spumat, bulionul diluat în 50 g apă şi se mai fierb 5­-7 minute. Se pune sare după gust şi se presarã leuştean verde.


Ciorba cu praz se serveşte fierbinte, impreuna cu ardei iute sau dreasă cu o lingură de smântână.


Ultimele retete