Retete culinare

Reteta Ciorba de ciuperci Pleurotus

Ciorba de ciuperci Pleurotus este o ciorba satioasa si delicioasa.

Reteta Ciorba de ciuperci Pleurotus
INGREDIENTE
  1. 500 gr ciuperci Pleurotus 23 morcovi 1 ceapa 150 gr smantana 100 gr iaurt 1 galbenus 1 catel usturoi sare piper patrunjel
MOD DE PREPARARE

Spalam bine ciupercile si le taiem fasiute lungi. Morcovii ii curatam si dam prin razatoare. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam morcovii, mai lasam cateva minute amestecam din cand in cand dupa care adaugam apa (in functie de cantitatea pe care dorim sa o facem). Cand incepe sa fiarba punem si ciupercile taiate, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana se inmmoaie ciupercile. Separat amestecam galbenusul cu smantana+iaurtul si usturoiul pisat (optional puteti sa adaugati o lingura rasa de faina sau amidon). Cand ciupercile sunt fierte scoatem cateva linguri din ciorba si punem in amestecul de smantana, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana in ciorba, iar in final presaram patrunjel proaspat tocat.

Pofta Buna!



Ultimele retete