Retete culinare

Reteta Ciorba de peste (crap)

Ciorba de peste (crap) este, pe cat de gustoasa, pe atat de nutritiva.

Reteta Ciorba de peste (crap)
INGREDIENTE
  1. un crap de 3-4 kilograme
  2. putina sare
  3. 1/2 litru bors
  4. 1/2 litru suc de rosii
  5. 3-4 linguri de orez alb
  6. apa pentru fiert
  7. 3-4 morcovi
  8. 2-3 cepe potrivite
  9. 1 legatura de verdeata pentru decor
  10. 1 radacina de telina potrivita
  11. 2 ardei grasi medii
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:
Se spala pestele, se curata, se inlatura coada si capul care se vor folosi la ciorba de peste. Se scot branhiile de la peste. Se pune apa la fiert cu putina sare, se adauga legumele spalate si tocate foarte marunt.
Se adauga coada si capul pestelui. Cand ochii de la peste au fiert (ies afara), se scoate pestele si se da deoparte, se adauga putin orez, se mai lasa ciorba sa fiarba, se adauga borsul si sucul de rosii. La final, inainte de servire, se adauga capul si coada pestelui, dupa care se presara putina verdeata tocata marunt (1 legatura mica).

Pofta buna!

http://ideidelicioase.blogspot.ro


Ciorba de crap se serveste calda, cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.


Ultimele retete