Retete culinare

Reteta Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Reteta Ciorba de pui cu bulion de zarzare
INGREDIENTE
  1. Pentru blaturile din turta dulce:
  2. 2 oua
  3. 150 gr zahar
  4. 100 gr miere
  5. 2 linguri melasa
  6. 100 gr unt topit
  7. 1 praf de sare
  8. 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  9. Mirodenii pentru turta dulce(eu am folosit: scortisoara
  10. lavanda culinara
  11. nucsoara
  12. coaja de portocala)
  13. 500-550 gr faina
  14. Pentru jeleul de portocale:
  15. 1 kg portocale
  16. 3 linguri zahar
  17. 50 ml whisky
  18. 1 plic gelatina granule
  19. In plus:
  20. 100 gr ciocolata neagra
  21. 100 gr ciocolata alba
  22. 500 ml frisca
MOD DE PREPARARE

Se pune carnea la fiert.
Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să fiarbă bine.
Spre sfârşit se adaugă pastele, pasta de tomate şi bulionul de zarzăre şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se dă oala deoparte de pe foc, se adaugă verdeaţa tocată şi un strop de ulei.
Se serveşte cu ceapă alături.

Poftă bună!


Ultimele retete