Retete culinare

Reteta Ciorba radauteana cu piept de pui

Pentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si verdeata.

Reteta Ciorba radauteana cu piept de pui
INGREDIENTE
  1. 500 gr piept de pui
  2. sare
  3. piper
  4. 2 morcovi
  5. 12 cepe
  6. 1 ardei
  7. 1 telina
  8. 1 pastarnac
  9. 12 lingurite ulei
  10. 1 capatana usturoi
  11. 200 ml smantana
  12. 2 galbenusuri
  13. 3-4 linguri otet
  14. 1 legatura patrunjel
MOD DE PREPARARE

Ciorba radauteana este delicioasa. Pentru a prepara ciorba radauteana pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare. Se curata legumele, si se adauga peste pieptul de pui. Intr-un bol, se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se amesteca cu putina sare si piper. Se adauga smantana, otetul si usturoiul pisat. Crema obtinuta se lasa la racit. Legumele impreuna cu carnea se scot din oala si se pun la scurs intr-o sita. Se taie carnea fasii si se introduce in supa. Crema de smantana se incorporeaza in supa si se amesteca incet, sa nu se formeze cocoloase.


Ciorba radauteana se serveste ornata cu patrunjel verde.


Ultimele retete