Retete culinare

Reteta Clatite brasovene

Clatite brasovene sunt, de fapt, niste aperitive din clatite, umplute cu carne, date la cuptor sau prajite si care vor capata o savoare extraordinara. Ti se vor topi in gura!

Reteta Clatite brasovene
INGREDIENTE
  1. CLATITE
  2. 400 ml lapte
  3. 2 oua
  4. faina
  5. ulei
  6. 1 praf de sare
  7. UMPLUTURA
  8. 500 g carne tocata
  9. 1 ceapa
  10. 2 oua
  11. 1 lingura faina
  12. 1 pahar lapte
  13. sare
  14. piper
  15. cimbru uscat
  16. 1 ardei rosu
  17. patrunjel
  18. CRUSTA
  19. pesmet
  20. 3 oua
  21. ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE

Clatitele
-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida, se omogenizeaza, se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti.
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim putin ulei,adaugam ceapa tocata si o calim putin, adaugam ardeiul si carnea tocata si lasam sa fiarba cca 5 min. Adaugam laptele batut cu ouale si 1 lingura faina si condimentele dupa gust.
Amestecam bine si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul.
IMPATURITUL
-pe fiecare clatita am adaugat 2-3 linguri de umplutura si am pliat capetele apoi am rulat.
CRUSTA
- trecem clatita prin ouale batute apoi prin pesmet si din nou prin ou apoi le prajim in baie de ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant
Le servim cu sos de rosii sau cu mujdei.
Eu am facut si cu fulgi de porumb.


Clatitele brasovene se pot servi cu sos iutel din camara Bunatati din natura.


Ultimele retete