Retete culinare

Reteta Clatite cu sos de portocale

Clatitele cu sos de portocale sunt delicioase. Pentru a face aceasta reteta de clatite aveti nevoie de ingredientele pentru aluatul de clatite: faina, oua, lapte, zahar, dar si portocale pentru sos.

Reteta Clatite cu sos de portocale
INGREDIENTE
  1. Pentru clatite:
  2. 100g faina
  3. 1 ou
  4. 100ml lapte
  5. 100ml apa minerala
  6. 1 praf sare
  7. 50 ml ulei
  8. 1 pliculet zahar vanilat
  9. Pentru sosul de portocale:
  10. 1 portocala
  11. 1 jumatate de lamaie
  12. sucul si coaja de la o portocala
  13. 50 g zahar
  14. 50 g unt
  15. 5 linguri de rom de buna calitate
MOD DE PREPARARE

Amestecam bine de tot ouale, faina, laptele, apa minerala, zaharul vanilat, sarea si uleiul pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Dam la frigider pentru 1 ora. Intr-o tigaie prajim clatitele si le punem deoparte.
Pentru sos, intr-o tigaie caramelizam zaharul, adaugam untul, apoi sucul si coaja de portocala si zeama de lamaie.
Lasam sa clocoteasca, apoi adaugam romul si adaugam feliile de portocala decojite de pielita cea alba. In sosul format asezam cate 2 clatite, le intoarcem pe o parte si pe cealalta, le mai lasam asa 2-3 minute, dupa care le aseazam pe farfuria de servit.


Clatitele cu sos de portocale se servesc calde cu frisca sau inghetata.


Ultimele retete