Retete culinare

Reteta Clatite de post cu legume

Clatitele de post cu legume sunt o mancare foarte satioasa si sanatoasa potrivita pentru zilele de post, dar nu numai. Clatitele cu legume pot fi si un aperitiv delicios.

Reteta Clatite de post cu legume
INGREDIENTE
  1. 450g faina
  2. 2 cani apa minerala
  3. un praf de sare
  4. un varf de piper
  5. salata verde
  6. rosii
  7. castraveti
  8. porumb
  9. ridichi
  10. 1 mar
  11. ardei rosu gras
  12. 1 lingurita otet balsamic
  13. 1 lingurita miere
  14. sare dupa gust
  15. ulei de masline
MOD DE PREPARARE

Din faina, apa minerala, sare si piper se face un aluat pentru clatitele de post, dupa care se prajesc individual.




Legumele se curata de coaja si se taie bastonase. Marul se curata de cotor si se taie si el fideluta :).




Se face o marinata din otetul balsamic, miere, ulei de masline si sare dupa gust, cu care se amesteca legumele si se lasa 5 minute ca sa se patrunda.




Se umple fiecare clatita cu amestectul de legume si se ruleaza strans. Se poate taia in jumatate sau se poate servi ca atare.




Puteti opta si pentru o umplutura de legume prajite rapid la wok, adaugand si ciuperci, varza si frunze de patrunjel.


Clatitele de post cu legume se servesc ca si gustare sau aperitiv.


Ultimele retete