Retete culinare

Reteta Clatite Gundel

Clatitele Gundel sunt delicioase si foarte usor de preparat. Daca doresti o alternativa la reteta clasica de clatite, clatitel Gundel sunt ceea ce cauti. Umplute cu nuci si scaldate in sos de ciocolata, vor fi desertul perfect.

Reteta Clatite Gundel
INGREDIENTE
  1. Umplutura pentru 6 clatite:
  2. 140g zahar tos
  3. 200g nuca macinata
  4. 50g stafide
  5. coaja de la jumatate de lamaie
  6. 1 lingura de rom
  7. 1 lingurita scortisoara macinata
  8. 40g frisca lichida
  9. un cubulet unt
  10. Pentru sosul de ciocolata:
  11. 100g zahar tos
  12. 2 galbenusuri
  13. 1 cana lapte
  14. 1 lingura faina
  15. 1/2 lingurita extract de vanilie
  16. 40g frisca lichida
  17. 140g ciocolata amaruie
  18. 15g rom
MOD DE PREPARARE

Pune laptele impreuna cu zaharul la foc mic, si adu la punctul de fierbere. Adauga usor miezul de nuca macinat, ia de foc, adauga si stafidele, coaja de lamaie, romul si scortisoara. Lasa aceasta compozitie sa se raceasca, dupa care adauga frisca lichida batuta bat. Cu aceasta crema vei umple clatitele pe care apoi le impaturi in 4 si le asezi intr-o farfurie unsa cu unt.




Ca sa faci clatitele, urmeaza reteta aluatului de clatite.




Pentru sosul de ciocolata:




Mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul, putin lapte si faina pana obtii o compozitie omogena. Pune restul de lapte la fiert impreuna cu extractul de vanilie, frisca lichida si ciocolata amaruie taiata bucatele. Dupa ce s-a topit ciocolata adauga amestecul de galbenusuri, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase. Amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase si nu se simte gust de faina. Scalda cu acest sos de ciocolata clatitele calde.


Clatitele Gundel sunt delicioase calde.


Ultimele retete