Retete culinare

Reteta Clatite traditionale

Clatitele traditionale sunt cea mai buna varianta pentru un desert rapid si delicios, pentru ca se fac repede si dispar la fel de repede din farfurie.

Reteta Clatite traditionale
INGREDIENTE
  1. 2 oua
  2. 60 gr faina
  3. 15 ml rom
  4. 250 ml lapte
  5. 15 ml ulei
  6. zahar vanilat
  7. dulceata (dupa preferinte)
MOD DE PREPARARE

Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, romul, uleiul, 50 ml lapte, iar dupa ce s-au amestecat bine se adauga faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea cratitei pana cand compozitia nu mai are cocoloase, se adauga si restul de lapte, cate putin pana se dilueaza compozitia. Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie si apoi se amesteca cu un polonic. Clatitele vor fi foarte fragede. Dupa ce s-a infierbantat tigaia se pune ulei si apoi cate 1/2 de polonic de compozitie, dar nu direct pe flacara si compozitia nu se toarna intr-un singur loc ci circular.


Dupa ce clatitele s-au copt se umple cu dulceata de la Bunatati din natura, le puteti impaturi si in 4, si pudrate cu zahar vanilat .


Ultimele retete