Retete culinare

Reteta Coasta de ied umpluta

Reteta preferata pentru Paste.

Reteta Coasta de ied umpluta
INGREDIENTE
  1. coaste de ied (jumatate din carcasa)
  2. 300 gr carne tocata de porc
  3. organe de ied (inima, plamani, ficat, splina, rinichi)
  4. 1 ceapa
  5. ceapa verde
  6. 3 oua
  7. 2-3 catei de usturoi
  8. ½ legatura de patrunjel
  9. 1 lingurita de boia dulce
  10. 1 lingurita de piper
  11. sare
MOD DE PREPARARE

Organele de ied spalate si curatate bine, se pun la fiert pana se intrepatrund bine. Intr-o alta cratita, se pune la fiert ceapa si carnea tocata, pana se patrund. Dupa racire, organele se dau prin masina de tocat, apoi acestor organe se adauga carnea fiarta si ceapa. Adaugam patrunjelul si ceapa verde, apoi ouale, usturoiul, boiaua, sarea si piperul. Amestecam pana la omogenizare. Desprindem pielita de pe coaste cu grija, in asa fel incat sa nu se rupa pana obtinem un buzunar, pentru asta ne putem ajuta de o lingura de lemn. In buzunarasul obtinut, introducem umplutura si o repartizam peste toata suprafata. Coasem apoi cu scobitori. Dupa terminarea acestei operatiuni, ungeti coasta cu sare si piper.

Intr-o tava unsa cu ulei, punem coasta, o acoperim cu o folie de aluminiu si o lasam la cuptor, aproximativ o ora, apoi se scoate folia si se mai lasa cateva minute, pana se rumeneste bine.


Ultimele retete