Retete culinare

Reteta Conopida pane cu parmezan

Pentru conopida pane aveti nevoie de oua, pesmet, alune, parmezan, faina, cimbru, ceapa verde si bineinteles, conopida.

Reteta Conopida pane cu parmezan
INGREDIENTE
  1. 1 kg conopida
  2. 4 oua
  3. 200 gr pesmet
  4. 100 gr alune
  5. 100 gr parmezan
  6. sare
  7. piper
  8. 3-4 linguri faina
  9. cimbru
  10. ulei
  11. 1-2 fire ceapa verde
MOD DE PREPARARE

Conopida se spala, se curata, apoi se pune la oparit in apa cu sare, cca 15 minute. Dupa ce s-a racit, se desface in buchetele si se condimenteaza. Ouale se bat cu sarea, piperul, cimbrul si parmezanul. Se amesteca faina cu alunele macinate si pesmetul. Bucatile de conopida se trec prin pesmet, apoi prin oua si din nou prin pesmet, dupa care se pun la prajit in ulei incins, pana se rumenesc.


Conopida pane se serveste ornata cu frunze de ceapa verde.


Ultimele retete