Retete culinare

Reteta Corabioare din vinete cu legume la cuptor

Corabioarele din vinete cu legume la cuptor sunt excelente pentru perioadele de post, fiind si aspectoase, dar mai ales satioase.

Reteta Corabioare din vinete cu legume la cuptor
INGREDIENTE
  1. 2 vinete mari
  2. 2 cepe mari
  3. 4 rosii mari
  4. 2 dovlecei micuti
  5. nu din cei lungi
  6. 3 catei mari de usturoi
  7. 2 ardei de culori diferite
  8. 4-5 linguri ulei de masline (depinde de tava )
  9. 2 ardei iuti
  10. cimbru uscat si verde
  11. piper
  12. sare
  13. dupa gust
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:

Se spala, se curata si se toaca marunt :ceapa,usturoiul, cubulete aredeiul, rosiile,dovlecelul. Vinetele se taie in doua pe lung, apoi se scobesc, se presara cu sare si se lasa in asteptare.
ATENTIE, miezul nu-l aruncam, ne trebuie, il presara, cu sare si il lasam sa se scurga...
Intr-o tigaie punem la sotat ceapa si ardeiul, adaugam usturoiul, ardeiul iute, apoi dovlecelul, pe urma adaugam miezul vinetelor maruntit si scurs bine, rosiile.
Punem verdeata, piperam, saram un pic, lasam inca un minut sa se amestece gusturile si apoi stingem focul.
Ungem o tava cu ulei si asezam vinetele scobite, ce vor fi pe post de corabioare, le umplem cu compozitia de legume din tigaie.
Turnam peste vinete un pahar de apa, eu l-am indoit cu vin alb si dam la cuptor la 200 grade aprox. o jumatate de ora.


Corabioarele se servesc calde.




Reteta de corabioare din vinete cu legume la cuptor a fost propusa pe forumul de geladumi.


Ultimele retete