Retete culinare

Reteta Cornulete cu marmelada

retete de post

Reteta Cornulete cu marmelada
INGREDIENTE
  1. 200 g margarina
  2. 200 ml apa calduta
  3. 500 g faina
  4. 25 g drojdie
  5. coaja de portocala
  6. 3 linguri zahar
  7. 1 varf cutit sare
  8. 100 g ulei
  9. Umplutura:
  10. 200 g marmelada (de prune am avut eu)
  11. 200 g nuca macinata
  12. coaja de portocala
  13. Uns
  14. 50 ml apa
  15. 2 linguri zahar
  16. zahar pudra
MOD DE PREPARARE

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura camerei; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta (depinde de faina, daca este necesara toata cantitatea de apa); la final framantam cu ulei pana ce obtinem un aluat nelipicios. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 30 min. Intr-un bol, adaugam marmelada, nuca macinata, coaja de portocala si amestecam bine. Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei, taiem triunghiuri si, pe partea lata, adaugam cate o lingurita de umplutura, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu apa pe care am incalzit-o putin ca sa se dizolve zaharul, presaram cu mac. Dam la cuptorul incalzit, pana ce rumenesc frumos. Cand inca sunt fierbinti, le pudram cu zahar.


Ultimele retete