Retete culinare

Reteta Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat este o reteta de prajitura delicioasa si usor de preparat. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de rahat, faina, zahar, si arome.

Reteta Cornulete cu rahat
INGREDIENTE
  1. 1 kg faina
  2. 2 cani de ulei
  3. 1 cana apa
  4. 300 gr rahat
  5. 1 lingura zahar
  6. 1 plic drojdie uscata
  7. un praf de sare
  8. zahar pudra pentru ornat
MOD DE PREPARARE

Se amesteca drojdia, sarea si zaharul cu apa calduta. Se adauga uleiul si faina si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc cald.
Se intinde o foaie subtire, din care se taie dreptunghiuri, fie triunghiuri. Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de rahat si se ruleaza.Se coc la poc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt.


Se servesc la o ceasca de cafea ori ceai.


Ultimele retete