Retete culinare

Reteta Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o reteta simpla.

Reteta Cornulete de post
INGREDIENTE
  1. 1 cana ulei
  2. 1/2 cana cu apa
  3. 25 g drojdie
  4. 2 lingurite cu zahar
  5. coaja de portocala rasa
  6. vanilie
  7. faina cat cuprinde
  8. rahat -pentru umplutura
  9. zahar farin vanilat – pentru finisare
MOD DE PREPARARE

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.
Se lasa sa dospeasca putin apoi se formeaza triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Se ruleaza cornuletele si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coc 25-30 minute in cuptorul deja incins.
Cat sunt calde cornuletele de post se trec prin zahar farin.


Cornuletele de post sunt un desert gustos si merg foarte bine cu lapte, ceai sau cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights


Ultimele retete