Retete culinare

Reteta Cornulete fragede

Ideale pentru spiridusii Mosului.

Reteta Cornulete fragede
INGREDIENTE
  1. 3 galbenusuri de ou
  2. 1 cana de untura
  3. 1 cana de smantana
  4. zeama de la jumate de lamaie
  5. faina cat cuprinde ( 3 cani)
MOD DE PREPARARE

Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. Se amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la rece. Se scoate o rulada, se taie de un deget, iar cu taietura se pune in faina si se apasa cu dosul palmei pana se formeaza o placintica. Aceasta se intinde cu sucitorul si se umple dupa cum se doreste, cu gem de prune, rahat sau cu unca amestecata cu gem de macese. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata in parte, apoi se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute fiecare tava. Cand sunt reci, se pudreaza cu zahar.


Ultimele retete