Retete culinare

Reteta Cornuri Bratislava

Cele mai bune cornuri de casa, un aluat extraordinar

Reteta Cornuri Bratislava
INGREDIENTE
  1. 600 gr faina
  2. 2 oua
  3. 200 gr unt
  4. 50 gr zahar pudra
  5. 200 ml lapte dulce
  6. 1 pliculet drojdie uscata
  7. 1 praf sare
  8. pt umplutura:
  9. nuca macinata
  10. cacao
  11. zahar brut
  12. o canita apa
  13. rahat
  14. gem macese
  15.  1 ou pt uns
MOD DE PREPARARE

Eu am folosit masina de framantat.
Se taie untul cubulete si impreuna cu laptele se pun la incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii, se pun in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Se selecteaza programul de framantare si intre timp se pregateste umplutura.
Se macina o cana de nuci. Se adauga 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si se amesteca. Se adauga un pic de apa cat sa se poata obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Se da deoparte.
Cand aluatul este gata, se intinde, se taie in bucatele mici si se formeaza bile din aluat; se intinde la dimensiunea unei palme, se pun1-2 lingurite de umplutura si se intinde uniform, apoi se ruleaza aluatul si se strang marginile. Se asaza intr-o tava de copt.
Se ung cornurile intai cu galbenus, se lasa putin sa se usuce, apoi se ung cu albus si se pun la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.
Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate.


Ultimele retete