Retete culinare

Reteta Coronita cu fructe confiate

Coronita cu fructe confiate este un desert excelent. pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de coaja de lamaie si portocala, coniac, branza, unt,faina, zahar, oua

Reteta Coronita cu fructe confiate
INGREDIENTE
  1. 500 g faina
  2. 175 g unt
  3. 175 g zahar pudra
  4. 250 g branza cremoasa
  5. 3 oua
  6. 125 ml lapte dulce
  7. 1 praf de copt
  8. 3 linguri cognac
  9. Coaja de lamaie si portocala
  10. 50 g nuci
  11. 50 g stafide “blonde”
  12. 50 g stafide brune
  13. 50 g rahat colorat
  14. 150 g fructe uscate si confiate (coaja de portocale
  15. merisor
  16. papaya
  17. banana
  18. curmale
  19. mango)
  20. 1 varf cutit pudra de ghimbir
MOD DE PREPARARE

Freci untul cu zaharul pudra pana devine spuma, adaugi ouale pe rand si freci dupa fiecare. Adaugi coaja rasa, aromele si branza. Dupa ce am omogenizat-o punem faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit fructele maruntite impreuna cu nucile si rahatul, alternand cu laptele. Daca doriti puteti sa le tavaliti putin prin faina ca sa fiti sigure ca nu se lasa la fund. Lasi aluatul sa se odihneasca 45 de minute la loc cald. Intinzi aluatul in foaie, il rulezi si il pui in forma. Se unge cu putin galbenus si se da la cuptorul incins pentru circa o ora. Se poate pudra cu zahar aromatizat cu vanilie.


Se poate pudra cu zahar vanilat, iar apoi se feliaza.


Ultimele retete