Retete culinare

Reteta Coronita de miel

Coronita de miel este piesa de rezistenta a mesei festive de Pasti.

Reteta Coronita de miel
INGREDIENTE
  1.  coaste de la jumatate de miel
  2. 3 cartofi
  3. 2 morcovi
  4. un dovlecel
  5. 2 rosii
  6. cateva buchetele de brocoli
  7. ceapa verde
  8. 4 catei de usturoi + inca 4 pt marinat
  9. 2 pahare vin
  10. ulei de masline
  11. sare, piper, busuioc, rozmarin
  12. 4 linguri sos de soia
  13. 4 linguri otet balsamic
MOD DE PREPARARE

 

Seara am pus coastele la marinat cu vin (un pahar), ulei, sos de soia, otet balsamic, busuioc si rozmarin.

A doua zi am taiat coastele in doua folosind un cutit mai vechi si ciocanul.
Am spalat si curatat legumele.

Am taiat legumele, le-am aranjat intr-o tava, apoi am pus coastele sub forma de coronita, le-am pus in mijloc un gogoloi de folie de aluminiu si niste legume ca sa stea si le-am si prins cu niste tepuse.
Am pus apoi un pahar cu vin, niste ulei, am presarat sare, piper si niste busuioc si pe legume, le-am acoperit cu folie de aluminiu si le-am pus la cuptor pentru vreo 45 de minute, la 200 de grade. Apoi am dat folia deoparte si le-am mai lasat 15 minute.







 


Reteta Coronita de miel a fost propusa pe forum de catre IriA


Ultimele retete