Retete culinare

Reteta Cosulete cu dulceata si nuci

Cosuletele cu dulceata si nuci sunt un desert deosebit de gustos si usor de pregatit. Puteti folosi orice fel de dulceata, nuci sau alune.

Reteta Cosulete cu dulceata si nuci
INGREDIENTE
  1. Pentru aluat:
  2. 4 galbenusuri
  3. 4 linguri cu lapte
  4. 200 g unt
  5. 75 g zahar farin
  6. 2 linguri ulei
  7. o lingurita bicarbonat de amoniu
  8. 2 linguri zeama de lamaie
  9. aprox.400 g faina.
  10. Pentru umplutura:
  11. 4 albusuri
  12. 3 linguri cacao
  13. o cana cu nuci macinate
  14. esenta de vanilie
  15. coaja rasa de portocala
  16. dulceata.
MOD DE PREPARARE

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul, laptele, uleiul, coaja de portocala, esenta si bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie.Se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu formele de cosulet.




Umplutura:
Albusurile se bat cu zaharul.Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Se pun intr-o punga care se taie la un colt. In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.


Cosuletele cu dulceata si nuci se servesc la o ceasca de cafea ori ceai. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights


Ultimele retete