Retete culinare

Reteta Cosulete de cataif cu frisca

Cosuletele de cataif cu frisca sunt un desert simplu si rapid, foarte delicios si ingenios prezentat, potrivit pentru masa de Paste.

Reteta Cosulete de cataif cu frisca
INGREDIENTE
  1. 200g taitei cataif
  2. 130g unt
  3. frisca batuta
  4. Siropul:
  5. 1 1/2 pahar cu apa
  6. 150 g zahar
  7. vanilie
  8. Oua de ciocolata pentru decor
MOD DE PREPARARE

Se pune untul intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in cercuri de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.




Se aseaza fiecare bucata pe un platou, se umplu cu frisca batuta si se decoreaza cu oua colorate de ciocolata.


Cosuletele de cataif cu frisca se servesc pe platoul cu prajituri de Paste.


Ultimele retete