Retete culinare

Reteta Cozonac cu nutella si fructe

retete de iarna

Reteta Cozonac cu nutella si fructe
INGREDIENTE
  1. 1 praf de sare
  2. Aluat
  3. 1 kg faina
  4. 3 galbenusuri
  5. 2 oua intregi
  6. 200 g zahar
  7. 50 g drojdie
  8. coaja de portocale
  9. 100 g unt
  10. 100 g ulei
  11. 400 ml lapte
  12. esenta de rom
  13. Umplutura
  14. 300 g nutella
  15. fructe confiate (mango, nuca de cocos, stafide, banane, rahat)
  16. Uns
  17. 1 ou
  18. 2 linguri lapte
  19. 1 praf de sare
MOD DE PREPARARE

Adaugam galbenusurile batute bine, impreuna cu ouale si zaharul, esenta, coaja de portocale, sarea si untul topit, amestecam adaugand treptat, laptele caldut, framantam un aluat omogen pe care, la final, framantam 10 min cu uleiul.


Acoperim cu un prosop si lasam la dospit, pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 4 bucati egale.


Intidem fiecare bucata de aluat, o ungem cu nutella si deasupra adaugam fructele (pe care le-am imuiat in apa cu putina esenta de rom), rulam aluatul. Impletim cate 2 suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Lasam sa mai creasca cca. 15 min, dupa care ungem cozonacii cu oul batut cu putina sare si laptele.


Dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos.


Ultimele retete