Retete culinare

Reteta Cozonac pufos traditional

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul.

Reteta Cozonac pufos traditional
INGREDIENTE
  1. Ingrediente:
  2. 1 kg de faina
  3. 1 1/2 pahare de lapte
  4. 6 oua
  5. 300 g unt sau margarina
  6. 1 1/2 - 2 pahare zahar
  7. 40 -50 g drojdie
  8. 3/4 lingurita sare
  9. 150 g stafide
  10. jumatate praf de vanilie
MOD DE PREPARARE

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul frecat bine cu galbenusurile, untul topit sau margarina, albusurile batute spuma, se amesteca totul, se presara cu faina, se acopera si se pune sa stea peste noapte intr-un loc ferit de curent. Dimineata se adauga restul de faina, vanilie amestecata cu zahar si se framinta aluatul la fel cum s-a descris in reteta Cozonac pufos cu stafide. Aluatul se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce a crescut, se adauga stafide, se amesteca si se asaza in forme. In rest se procedeaza la fel cum s-a aratat in reteta de cozonac pufos amintit mai devreme.



Ultimele retete