Retete culinare

Reteta Cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide

Cozonacii cu ciocolata, rahat si stafide sunt deliciosul desert pentru mesele festive de sarbatori. Sunt deliciosi si iti ofera o explozie de arome care iti incanta simturile.

Reteta Cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide
INGREDIENTE
  1. Lista ingrediente:
  2. 300 ml lapte cald
  3. 7 oua
  4. 1 cana de 200 de grame zahar alb
  5. 50 de ml de ulei de floarea-soarelui
  6. 4 cuburi de drojdie
  7. coaja de la o lamaie
  8. 2 pliculete de zahar vanilat
  9. 250 de grame de miez de nuca
  10. 50 de grame de pudra de cacao
  11. 1 mana de stafide
  12. 4 cubulete rahat
  13. 1 kilogram de faina alba.
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina.
Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta paste se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit.
Dupa care se ung cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu zahar, apoi se introduc tavile cuptor. Se scot cand s-au rumenit.

http://ideidelicioase.blogspot.ro


Cozonacii cu ciocolata, rahat si stafide se servesc dupa ce s-au racit, daca doriti, alaturi de un pahar cu lapte.


Ultimele retete