Retete culinare

Reteta Desert de toamna: Mere in caramel

Nu stiu alt desert care sa sugereze mai bine toamna ca merele caramelizate. Le gasesti la oktoberfest si la toate targurile, dar cele mai bune sunt cele facute in casa.

Reteta Desert de toamna: Mere in caramel
INGREDIENTE
  1. 5 mere
  2. 150g caramele cu lapte
  3. 20ml frisca lichida
  4. betisoare
MOD DE PREPARARE

Merele in caramel sunt un desert iubit atat de copii cat si de adulti. Sunt foarte usor de preparat, iar in aceasta varianta caramelul are un gust intens.




In primul rand trebuie sa spalati bine bine merele, mai ales daca sunt din comert, s-ar putea sa fie cerate.




Infigeti betigasele in locul coditei si le lasati deoparte pana cand le vine randul.




Pregatiti caramelul, la foc mediu topiti caramelele in frisca lichida amestecand continuu, pana cand obtineti un sos caramel suficient de gros. Luati merele de betigase si le rotiti bine in oala, astfel incat sa aibe caramel pe toata suprafata.




Le puneti apoi pe o hartie pergament si le lasati pana cand caramelul s-a intarit.


Merele in caramel sunt un desert perfect si pentru petreceri.


Ultimele retete