Retete culinare

Reteta Dovleac umplut cu risotto

O reteta foarte aspectuoasa si gustoasa. Dovleacul umplut cu risotto se prepara foarte usor, iar gustul te va face sa-l indragesti pe loc. O reteta cu dovleac perfecta pentru toamna.

Reteta Dovleac umplut cu risotto
INGREDIENTE
  1. 200g orez basmati si orez salbatic
  2. 1 dovleac
  3. 185g castane fierte
  4. tocate
  5. 75g merisoare uscate
  6. 1 ceapa mica tocata
  7. 2 linguri patrunjel tocat
  8. 150g parmezan ras
  9. sare si piper dupa gust
  10. 1 lingurita cimbrisor
MOD DE PREPARARE

Punem orezul la fiert in apa sau supa de pui. Daca veti folosi supa de pui risotto-ul va fi mai aromat. Fierbem orezul pana e foarte putin fraged.




Intre timp taiem dovleacul in doua, daca doriti "farfurii" de dovleac nu foarte adanci, folositi 4 dovleci la care le taiati capacul, iar mijlocul il taiati felii pe care le puneti la cuptor impreuna cu risotto-ul, la copt.




Curatam frumos dovleacul de mijloc si de seminte, si netezim frumos capacele, le asezonam cu sare si piper si le asezam pe o tava de copt.




Amestecam intr-un bol orezul impreuna cu restul condimentelor si impartim in capacele de dovleac. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, adaugan putina apa daca e necesar, pentru ca risotto-ul sa fie cremos in interior.


Dovleacul umplut cu risotto se serveste cald.


Ultimele retete