Retete culinare

Reteta Dovlecei conservati pentru salata

Dovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.

Reteta Dovlecei conservati pentru salata
INGREDIENTE
  1. 1 kg dovleciei foarte tineri si fragezi
  2. frunze de telina
  3. 2 cepe albe
  4. Pentru solutia de conservare:
  5. 1 pahar otet de 9 grade
  6. 3 pahare de apa
  7. sare grunjoasa neiodata (cate o lingura pentru fiecare litru de lichid)
  8. 1 lingura zahar brun (sau miere de albine)
  9. 1 lingura boabe de piper negru
  10. 1/2 lingurita boabe de mustar
MOD DE PREPARARE

Speli dovleceii foarte bine, ii tai in felii subtiri de circa 5 mm si ii asezi in borcane de 800 sau 400 g (in functie de utilizare). Printre feliile de dovlecei presari frunze tocate de telina si rondele de ceapa. Intr-un vas emailat, diluezi otetul cu apa. adaugi cate o lingurita de sare neiodata pentru fiecare litru de lichid, zaharul brun (sau miere de albine), piperul boabe sau boabe de mustar. Aduci solutia la punctul de fierbere si, dupa 2-3 clocote, o torni fierbinte peste dovleceiii din borcane. Ai grija sa nu se sparga borcanele.
Infiletezi capacele si lasi borcanele la loc cald pana se racesc bine, apoi le asezi in camara, la loc bine aerisit, dar fara lumina, pana in momentul folosirii. Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.


Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.


Ultimele retete