Retete culinare

Reteta Drob de legume

Drobul de legume este excelent pentru iubitorii de legume si poate fi facut mai ales in perioadele de post din an.

Reteta Drob de legume
INGREDIENTE
  1. INGREDIENTE:
  2. 23 morcovi mari
  3. 4 cepe mari
  4. 2 dovlecei mai subtiri
  5. 1 ardei gras rosu, mare
  6. 1 ardei gras verde
  7. 400 g mazare din conserva
  8. 1/2 punga cu granule de soia
  9. 1 cana [250ml] cu orez
  10. 23 legaturi de marar
  11. 2 legaturi de patrunjel
  12. sare , piper
  13. ulei vegetal
MOD DE PREPARARE

Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Am pus ceapa si morcovul la calit in vreo 3 linguri de ulei, la care am tot adaugat treptat putina apa calda. Cand au inceput sa se inmoaie, am adaugat dovlecelul si am continuam calirea. Cand legumele au fost calite, le-am dat deoparte si le-am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit le-am amestecat cu orezul si soia fierte, cu mazarea si verdeata. Intrucat nu am avut tava de chec, l-am pus intr-o tava in care fac de regula prajituri, folosind hartie de copt ca sa fiu sigura ca il scot fara probleme, si l-am introdus in cuptorul incalzit in prealabil.


Drobul de legume se serveste cald.

Reteta de drob de legume a fost propusa pe forumul de Lorellei.


Ultimele retete