Retete culinare

Reteta Drob moldovenesc din ficat de pasare

Acest drob moldovenesc se prepara cu urmatoarele; oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi si condimente.

Reteta Drob moldovenesc din ficat de pasare
INGREDIENTE
  1. 5 oua
  2. 1 kg ficat de pasare
  3. 1 legatura marar
  4. 1 legatura patrunjel
  5. 4 bucati praz
  6. 6 catei usturoi
  7. condimente
  8. sare
  9. piper
  10. delikat
  11. 250 ml ulei
  12. 1 plic praf de copt
MOD DE PREPARARE

Drobul moldovenesc din ficat de pasare se pregateste astfel: se spala ficateii, apoi se pun la fiert 30 de minute. Se lasa apoi la racit, dupa care se dau prin masina de tocat impreuna cu usturoiul si prazul. Se amesteca apoi cu verdeturile tocate marunt. Se bat spuma cele 4 oua, apoi se adauga peste amestecul de ficatei, se mai adauga putina faina, condimente, praf de copt stins cu putin otet si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se pune amestecul de drob intr-o tava unsa cu 250 ml ulei si tapetata cu faina. Se unge cu un ou batut si se presara deasupra cu verdeata. Se pune in cuptorul incins si se lasa la rumenit.


Se serveste dupa ce s-a racit.





Ultimele retete