Retete culinare

Reteta Fasole batuta

Fasolea batuta este poate una dintre cele mai indragite mancaruri de post. Pentru aceasta mancare cu fasole aveti nevoie de fasole uscata, patrunjel, usturoi, scortisoara, bulion si ceapa

Reteta Fasole batuta
INGREDIENTE
  1. 300 g fasole uscata
  2. 2 cepe
  3. 1 lingura bulion
  4. 1 varf cutit praf de scortisoara
  5. sare
  6. piper dupa gust
  7. 1 catel usturoi
  8. patrunjel proaspat
  9. 2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE

Fasolea lasata peste noapte la muiat, se fierbe in mai multe ape, pana aproape-i cade coaja de pe ea..;) Ceapa taiata marunt, se prajeste bine in ulei de floarea soarelui, apoi se adauga bulionul, sarea si piperul dupa gust, o cana cu apa fiarta, praful de scortisoara, si se lasa pe foc pana mai scade sosul. Fasolea se mixeaza cu un blender profi :)) sa dispara orice urma de coaja, plus uleiul de masline si catelul de usturoi pisat, apoi se toarna peste blenduiala, sosul amestecat cu patrunjel proaspat tocat.


Se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare
Particip la concursul de pe „Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” realizat în parteneriat cu www.tupperware.ro si Editura All si pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii Culinare
Alte retete de post recomandate:


Ultimele retete