Retete culinare

Reteta Floricele cu fulgi de migdale

Floricele cu fulgi de migdale sunt de fapt niste fursecuri delicioase cu fulgi de migdale. Pentru a face aceasta reteta de prajitura aveti nevoie d efaina, unt, zahar, oua, migdale si lapte

Reteta Floricele cu fulgi de migdale
INGREDIENTE
  1. 250 g faina
  2. sare
  3. 200 g unt
  4. 75 g zahar pudra
  5. 3 linguri lapte
  6. 1 galbenus
  7. 40 g fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea. Untul la temperatura camerei se taie bucati mici si se aseaza deasupra fainii. Se adauga zaharul pudra si se amesteca totul cu ajutorul unei furculite pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga laptele si se amesteca din nou pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se inveleste in folie si se lasa sa se odihneasca in frigider 30 de minute.
Cuptorul se infierbanta la 200 C. Suprafata de lucru se presara cu faina si se intinde aluatul. Cu o forma se decupeaza floricele. Galbenusul se amesteca cu cateva picaturi de lapte si se ung floricelele si deasupra se presara fulgii de migdale. Se dau la cuptor pentru 20 minute. Se scot din tava si se lasa la racit


Se servesc ca desert ori gustare,alaturi de o cafea ori ceai.


Ultimele retete