Retete culinare

Reteta Friptura de porc

Friptura de porc este o friptura clasica, gustoasa si satioasa, pe placul tuturor.

Reteta Friptura de porc
INGREDIENTE
  1. 1 kg carne de porc(eu am folosit spata)
  2. 2 linguri ulei
  3. rozmarin
  4. usturoi
  5. ceapa fulgi
  6. sare
  7. piper
  8. boia de ardei iute
  9. tarhon
  10. 250 ml vin
  11. 200 ml supa (de legume am folosit eu)
MOD DE PREPARARE

Amestecam toate condimentele intr-o punga, adaugam bucata de carne si cele 2 linguri de ulei. Am legat punga si am agitat-o. Lasam la marinat cca 3 ore
Intr-o tigaie adaugam putin ulei (cat sa o ungem). Cand s-a incalzit adaugam bucata de carne si o prajim bine pe toate partile,(cat sa se rumeasca frumos). Adaugam vinul si supa, lasam sa fiarba cateva minute (cca 5 min)
Turnam sosul si carnea intr-o tava si dam la cuptor cca 2 ore (o mai intorcem din cand in cand).


Friptura de porc se poate servi cu un sos iutel de la Bunatati din natura.


Ultimele retete