Retete culinare

Reteta Friptura de porc cu pere

Friptura de porc cu "pere" este o varianta extraordinar de gustoasa a fripturii clasice din carne de porc.

Reteta Friptura de porc cu pere
INGREDIENTE
  1. 5-6 cotlete de porc
  2. 5-6 cartofi mari
  3. Pentru marinata:
  4. o lingura pasta rosii
  5. 1 lingura mustar
  6. 1 lingura chimen
  7. 1 lingura otet
  8. 1 lingura zahar
  9. 1 lingura ulei
  10. 2 catei zdrobiti de usturoi
  11. sare
  12. piper si putin vin rosu
MOD DE PREPARARE

Am taiat o bucata de porc felii mai grosute si am pus intr-o marinata facuta din ingredientele de mai sus. Am lasat carnea in marinata cam 3 ore la frigider. Am pus carnea la cuptor pana s-a rumenit frumos pe ambele parti.




Intre timp am facut "perele": Am facut un banal piure de cartofi. Am luat o guguloaie de piure si tot am dat cu ea prin pesmet pana am putut sa o modelez para, apoi am dat prin ou apoi pesmet si am prajit in ulei.


Am servit friptura de porc cu "pere" cu salata verde.




Reteta de friptura de porc cu "pere" a fost propusa pe forumul de Bianca-21.


Ultimele retete