Retete culinare

Reteta Friptura de porc si cartofi

Friptura de porc este preferata meselor festive, dar si a cinelor in familie, pentru ca este foarte usor de facut si foarte gustoasa.

Reteta Friptura de porc si cartofi
INGREDIENTE
  1. Ingrediente:
  2. 1 cana cu suc de rosii
  3. sare
  4. piper
  5. 1 capatana de usturoi tocat marunt
  6. 2 linguri cu ulei
  7. 5-6 cotlete de porc
  8. 5-6 cartofi rosii
  9. apa
  10. putina vedeata prospata (patrunjel).
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:
Se pun cotletele intr-o tava pentru cuptor. Se adauga apa (1 ceasca), uleiul, usturoiul tocat marunt, sucul de rosii, cartofii spalati, curatati de coaja si taiati in felii. Se preincalzeste cuptorul. Se baga tava in cuptor si se lasa la foc moderat circa 1 ora. La final, se adauga putina verdeata tocata marunt.


Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Friptura de porc se poate servi cu mai multe tipuri de garnituri, cea mai cunoscuta si apreciata fiind cea de cartofi (piure, natur, prajiti).


Ultimele retete