Retete culinare

Reteta Friptura din piept de porc la cuptor

Friptura din piept de porc la cuptor este o friptura delicioasa si plina de gusturi explozive.

Reteta Friptura din piept de porc la cuptor
INGREDIENTE
  1. piept de porc fraged
  2. cartofi
  3. carnati proaspeti
  4. condimente (cimbru
  5. rozmarin
  6. sare
  7. piper
  8. boia etc.)
  9. vin alb
MOD DE PREPARARE

Scoatem carnea tocata din carnati, condimentam pieptul de porc dupa preferinte, taiem cartofii in sferturi, pe lungime si ne apucam sa asamblam: invelim sferturile de cartofi cu umplutura de carnati, pe care le punem apoi pe fasii de piept de porc. Le prindem in scobitori, le asezam in tava "tapetata" cu vin alb si niscaiva boabe de piper, apoi le punem la cuptor, acoperit cu folie, timp de o ora. Dupa o ora scoatem folia si stropim din cand in cand cu sosul din tava. Mai lasam la cuptor pana cand friptura se rumeneste frumos.


Friptura din piept de porc se poate servi cu salata de muraturi si alaturi de un pahar de vin.




Reteta de friptura din piept de porc a fost propusa pe forumul de little coffee.


Ultimele retete