Retete culinare

Reteta Fructe umplute in sos smantana-Roquefort

Fructe umplute in sos smantana-Roquefort este un fel de mancare deliocios cu care sigur va veti impresiona invitatii. Pentru a face aceasta reteta de fructe umplute in sos smantana-Roquefort aveti nevoie de caise, prune, smochine si curmale uscate

Reteta Fructe umplute in sos smantana-Roquefort
INGREDIENTE
  1. Fructe uscate:
  2. 4 caise
  3. 4 prune
  4. 4 smochine
  5. 4 curmale
  6. Pentru umplutura:
  7. 200g branza fetta
  8. 1 lingura crema de branza
  9. 2 linguri ulei de masline
  10. 1 lingurita coriandru praf
  11. 1 lingurita frunte de coriandru taiate marunt
  12. 1lingurita frunze de menta taiate marunt
  13. putina scortisoara si piper
  14. 10 nuci caju macinate
  15. 6-7 stafide taiate marunt
  16. Pentru sos:
  17. 80g branza Roquefort
  18. 250ml smantana pentru frisca
  19. putin piper
MOD DE PREPARARE

Fructele uscate se pun cam 20 de minute in apa calda, sa se mai inmoaie si sa poata fi usor de modelat. Se amesteca impreuna ingredientele umpluturii (fetta se faramiteaza cu furculita). Se face cate o taietura in fiecare fruct, gen buzunar si se umplu cu amestecul de branza si mirodenii.

Se prepara sosul: smantana pentru frisca impreuna cu branza Roquefort rupta bucatele mici se pun intr-o tigaie pe foc. Se amesteca continuu pana obtinem un sos gros- branza se topeste.


Se toarna sosul pe un platou, se aseaza in el fructele umplute, se orneaza dupa preferinta si se servesc.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com


Ultimele retete