Retete culinare

Reteta Fursecuri cu cafea

Fursecurile cu cafea sunt delicioase si simplu de preperat. Bineinteles ca cel mai bine se potrivesc la o cafea ori o ceasca de lapte cald. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de faina, zahar, cafea

Reteta Fursecuri cu cafea
INGREDIENTE
  1. 150 g zahar brun
  2. 150 g unt
  3. 1 ou
  4. 200 g faina
  5. 1/2 lingurita praf copt
  6. 1 lingurita cafea macinata
  7. 1 plic zahar vanilat
  8. Pentru glazura:
  9. 100 g zahar pudra
  10. 3 lingurite espresso tare proaspat preparat (3 linguri cafea macinata+1/2 cescuta apa)
MOD DE PREPARARE

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul, se continua mixarea, dupa care se adauga cafeaua macinata. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 de minute.
Din aluat se intinde o foaie din care se taie diferite forme. Biscuiteii se dau la cuptorul incins pentru 12 minute. Se scot din tava si se lasa la racit.
Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu cafeaua lichida rece pana se obtine o pasta usor fluida. Se ung biscuiteii cu aceasta glazura si se lasa deoparte pana se intareste glazura.


Se servesc la o cafea cu lapte sau la o ciocolata calda.


Ultimele retete