Retete culinare

Reteta Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Reteta Fursecuri cu scortisoara
INGREDIENTE
  1. 220g faina
  2. 110 g unt
  3. 150 g zahar
  4. 1 ou
  5. 1 lingurita praf de copt
  6. un praf de sare
  7. esenta de vanilie dupa gust sau un plic de zahar vanilat
  8. 2 lingurite scortisoara praf
  9. 2 linguri zahar
MOD DE PREPARARE

Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, intr-un castron mixam untul cu cele 150 g de zahar si zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi si oul, mixam bine, apoi adaugam faina, sarea si praful de copt. Obtinem un aluat lipicios pe care il dam la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul de la frigider si din el formam mici bilute, cam cat o nuca mai mica.
Intr-un castronel amestecam cele 2 lingurite de scortisoara si cele 2 linguri de zahar, tavalim cate o biluta din aluat prin acest amestec, apoi o transferam pe o suprafata plana. Cu ajutorul unui pahar o turtim, apasand usor pe pahar.
Continuam si cu restul de aluat, apoi transferam fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, vom lasa un pic distanta intre ele caci vor mai creste un pic la copt.

In maximum 15 minute sunt gata. Le lasam sa se raceasca complet.


Se servesc reci. Devin crocante si tare gustoase.


Ultimele retete