Retete culinare

Reteta Fursecuri simple

Fursecuri simple. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina.

Reteta Fursecuri simple
INGREDIENTE
  1. 100 g unt sau margarina
  2. 100 smantana
  3. 3-4 linguri de zahar
  4. faina cat cuprinde
  5. un varf de cutit de bicarbonat
  6. 10 g drojdie (optional)
  7. Pentru lipt:
  8. gem de caise
  9. pentru decor
  10. o ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau de rom
  11. zahar pudra.
MOD DE PREPARARE

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina. Lasati aluatul sa se odihneasca minim 15 minute. Apoi faceti foaie de 1 cm grosime care se taie cu forme si se pun in tava de aragaz neunsa. Se da la foc mic (cel mult 150 de grade) aproximativ 15-20 minute, pana cand fursecurile sunt rumenite pe margini. Se scoate tava si se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, apoi se desprind fursecurile si se pun intr-un castronel. cand sunt complet reci se lipesc cu gem intre ele sau se inmoaie in glazura dintr-o ciocolata topita in 2-3 linguri de lapte sau de rom.


La ceai sau la cafeaua de dimineata.


Ultimele retete