Retete culinare

Reteta Fursecuri spirala

Fursecurile spirala sunt delicioase si foarte aspectuase. Pentru a pregati aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de cacao, unt, zahar, faina, oua, coaja de portocale, zahar

Reteta Fursecuri spirala
INGREDIENTE
  1. 150 g unt
  2. 150 g zahar
  3. 1 ou
  4. 1 varf de cutit de sare
  5. 300 g faina
  6. 1 lingurita coaja de portocale
  7. 30 g cacao pudra
  8. 1 galbenus de ou
MOD DE PREPARARE

Untul se amesteca cu zaharul pudra intr-un castron, pana devine spuma. Se adauga oul, sarea si faina cernuta ametecata cu coaja de lamaie. Aluatul se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. Bucata mai mica se framanta cu pudra de cacao pana se obtine un aluat omogen. Aluatul fara cacao se intinde intr-o foaie groasa de 8 mm, galbenusul se amesteca cu cateva picaturi de apa si se unge cu el foaia de aluat. Peste foaie intinde aluatul de cacao. Se netezesc marginile aluatului si se ruleaza strans pana se obtine un rulou de aluat. Se da la frigider pentru 30 de minute. Ruloul se taie in felii groase de 1/2 cm. Feliile astfel obtinute se dau la cuptor pentru 10 minute.


Se servesc la o ceasca de lapte, cafea sau ceai.


Ultimele retete