Retete culinare

Reteta Ghoriba (fursecuri Maroc)

Ghoriba (fursecuri Maroc) sunt foarte gustoase si usor de realizat. Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Reteta Ghoriba (fursecuri Maroc)
INGREDIENTE
  1. * 2 oua
  2. * 50 g unt
  3. * 40 ml ulei
  4. * 150 g zahar
  5. * esenta de vanilie
  6. * 350 g faina
  7. * 1 lingurita praf de copt
  8. * zahar pudra pentru tavalit fursecurile
MOD DE PREPARARE

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.
Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.
Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 20 de minute.


Se servesc la ceai sau cafea.


Ultimele retete